Zupa mocy - uzdrawiający bulion na Hashimoto, PCOS, libido i przeziębienie

Zupa mocy – uzdrawiający bulion na Hashimoto, endometriozę i super libido

Chcesz wzmocnić i uodpornić organizm w okresie wzmożonych infekcji wirusowych? Masz Hashimoto, endometriozę lub zespół policystycznych jajników (PCOS)? Oto uzdrawiający bulion, tzw. zupa mocy. Według medycyny chińskiej wywar poprawi nie tylko funkcjonowanie organizmu, wyreguluje temperaturę, ale także pomoże w leczeniu chorób przewlekłych oraz pozytywnie wpłynie na poprawę libido. Niech moc będzie z Wami.

Zupa mocy wywodzi się z medycyny chińskiej i wspomaga nie tylko zdrowie, ale także równowagę biochemiczną w organizmie. Taki wywar utrzymuje też stałą temperaturę ciała, co jest idealne, gdy grozi nam albo przegrzanie, albo zmarznięcie – oraz wychłodzenie narządów wewnętrznych.

Zupa mocy to także idealny sposób na wszelkiego rodzaju wirusowe choroby, jesienno-zimowe przeziębienia, grypę i infekcje bakteryjne. Sprawdzi się także w stanach zmęczenia, apatii, depresji i obniżonego libido.

Po zupę mocy powinny sięgnąć także kobiety w ciąży i po porodzie. Wywar ma właściwości antyzapalne i wzmacniające, ale także działa przeciwskurczowo i rozluźniająco. Mogą ją pić także dzieci. Zawiera tylko naturalne składniki roślinne – odpowiednia jest zatem dla osób na dietach wegańskich i wegetariańskich.

Zupa mocy: tajemnica uzdrawiającego bulionu

W czym tkwi moc zupy mocy? Znajdziemy w niej wszystko, co naturalne i najzdrowsze. Składa się głównie z warzyw i obfitości ziół. Składnikami zupy mocy są m.in. marchew, pietruszka, cebula, seler, por, brukselka oraz zioła takie jak majeranek, lubczyk, ziele angielskie, kolendra, oregano, tymianek. Dla smaku można także dodawać imbir oraz kurkumę – które mają właściwości rozgrzewające (jeśli jesteś w ciąży – zrezygnuj z dodatku kurkumy, ponieważ może pobudzać skurcze macicy i doprowadzić do wcześniejszego porodu).

Zupa zawdzięcza swą moc nie tylko składnikom, ale także sposobowi jej przygotowania. Według medycyny chińskiej, aby zachowała wszystkie swoje właściwości, należy ją przygotować według kuchni Pięciu Przemian.

Według filozofii tej kuchni składniki dzielimy na pięć grup, a każdej z nich przypisany jest inny smak. I tak wyróżniamy składniki: ognia (tu znajdują się gorzkie smaki), ziemi (słodkie smaki), metalu (smak ostry), wody (smak słony) i drzewa (wszystko, co kwaśne).

Kuchnia Pięciu Przemian nie opiera się na wymyślnych przepisach, a na tych najprostszych. Jej tajemnicą jest zaś sposób przygotowania, kompozycja smaków oraz sposób ich łączenia i wydobywania po kolei tego, co najwartościowsze – zarówno dla zdrowia, jak i walorów smakowych. Według praktyków i wyznawców tej kuchni – tak przygotowywane posiłki mają najlepszy ładunek energetyczny pochodzący z naturalnych składników.

Aby przygotować zupę mocy, wszystkie jej składniki należy dodawać i obrabiać w odpowiedniej kolejności. Choć zupa jest czasochłonna, warto ją przygotowywać przynajmniej raz na dwa tygodnie i pić codziennie mniej więcej po litrze (partiami).

Zupa mocy wskazania:

  • Endometrioza
  • Hashimoto
  • PCOS
  • Przeziębienie
  • Grypa
  • Stany zapalne
  • Infekcje wirusowe i bakteryjne
  • Infekcje grzybiczne
  • pasożyty
  • Osłabiona odporność
  • ciąża/połóg

OTO JAK PRZYGOTOWAĆ ZUPĘ MOCY >>> przepis i poprawna kolejność dodawania składników.  

  • Strony:
  • 1
  • 2

Inni czytali również

Masz Hashimoto? Tak powinna wyglądać twoja zimowa dieta

Stosowanie odpowiedniej diety może przyczynić się do poprawy... więcej

Pij to podczas starań o dziecko i w ciąży. Nikt się nie zorientuje, co tam jest

Doskonale wiesz, że alkohol szkodzi zarówno rozwojowi dziecka, jeśli... więcej

Starasz się o dziecko, pij wodę!

Najważniejsze, to dużo pić, minimum 1,5 litra dziennie, a najlepiej i 2. ... więcej

Niedoczynność tarczycy i Hashimoto a IG i wskazania żywieniowe

Jak przetrwać na diecie z niskim indeksem glikemicznym i jak połączyć ją... więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *